Szkolenia HACCP 

logo HCCPOferujemy szkolenia HACCP. Tym mianem określa się system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Jego podstawowym zadaniem jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności. Jest to możliwe dzięki określeniu oraz monitorowaniu zagrożeń pojawiających się podczas produkcji, magazynowania i dystrybucji artykułów spożywczych. System HACCP działa codziennie, dzięki czemu pozwala na produkcję bezpiecznej żywności. System ten oparty jest na 7 zasadach.

Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli wyróżnia się kilkoma zaletami. Przede wszystkim umożliwia wytworzenie bezpiecznego produktu spożywczego, który będzie zgodny z założonymi parametrami higienicznymi oraz jakościowymi. Poza tym pozwala ograniczyć straty wynikające ze skupienia się tylko na końcowym etapie procesu produkcji. HACCP daje możliwość szybkiego identyfikowania wszelkich niezgodności jakościowych. System ten dodatkowo przyczynia się do zmniejszenia kosztów produkcji, poprzez wykorzystanie mniejszych ilości energii i czasu potrzebnych do poprawienia błędów.

 

Wdrażanie systemu HACCP

Zanim przeprowadzimy szkolenia systemu HACCP, wcześniej zajmiemy się jego wdrożeniem. Koszty instalacji Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli zawsze ustalamy indywidualnie z Klientem. Wpływ na cenę mają również takie czynniki jak ilość wytwarzanych produktów, liczba procesów produkcyjnych, a nawet liczba osób zatrudnionych w przedsiębiorstwie.

Dzięki oferowanemu przez nas systemowi mogą Państwo cieszyć się większym zainteresowaniem Klientów, poprawą jakości produktu, możliwością konkurowania na rynku europejskim, a także lepszym wizerunkiem firmy.